NEDERLANDER GRAAG MET AUTO NAAR WERK

NICK AUGUSTEIJN AUTONIEUWS

NEDERLANDER GRAAG MET AUTO NAAR WERK

Het CBS meldt vandaag dat de auto het populairste vervoermiddel is om mee naar het werk te gaan. Zelfs voor zeer korte woon-werkritjes wordt de auto ingezet.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag op basis van eigen onderzoek. Uit een enquête, Het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland geheten, blijkt dat de auto in 60 procent van de woon-werkverplaatsingen werd ingezet als hoofdvervoermiddel. In 25 procent van de gevallen is de fiets favoriet.

Uit de cijfers blijkt, logischerwijs, dat het gebruik van de auto voor woon-werkverkeer toeneemt naarmate de afstand tussen woon- en werklocatie toeneemt. Bij woon-werkafstanden van 15 kilometer of meer gebruikte 80,4 procent van de Nederlanders de auto als hoofdvervoermiddel, waarbij 75,7 procent zelf achter het stuur zat en 4,7 procent als passagier in de auto zat. Bij afstanden van 7,5 tot 15 kilometer (65,4 procent auto) liggen die percentages op 60,6 en 4,8 procent. De categorie 5 tot 7,5 kilometer is de laatste categorie waarbij de auto het vaakst als hoofdvervoermiddel wordt ingezet (50,7 procent). Opvallend is dat zelfs bij ritjes van 0,1 tot 1 kilometer de auto wordt ingezet. In 8,9 procent van de gevallen was de auto hier nog het hoofdvervoermiddel. 8,3 procent van de Nederlanders zat in dat geval zelf achter het stuur.

Geen reactie's

Geef een reactie